Is grayscale or sepia more flattering?

These last couple of days Pioneer Woman has brought up the subject of sepia tinting your photos. I didn’t just get inspired by the various cool edits of her photo, but also the subject itself. However, as my brain was mulling over whether I like sepia tones in photos or not, or when, and how, I got distracted by the kitty picture and started thinking about my own kitty cat.

Because he is already sort of grayscale….

And if you turn the photo into black & white, he is still, well, a grayscale kitty:

So I thought I’d try and make him sepia. Just to see if it suited him. Seem like he pulls cute off in any tint and colour. I think I prefer him Original SOOC kitty though.

14 Replies to “Is grayscale or sepia more flattering?”

 1. Sepia är vackert, men kanske bättre för en rödtabby?
  Sixxten gör sig definitivt bättre i sin naturliga blåsilverlyster.
  Finaste kattfärgen!

  1. @Sara: Ja, alltså, jag kunde ju inte låta bli att göra honom vit och röd och blå och grön också, han är en relativt lätt katt att justera i efterredigeringen, hehe. Men jag älskar honom allra mest som han är!

  1. @Hanna: Aaw visst är han! Inte så konstigt at than flirter till sig så mycket uppmärksamhet hemma. Mamma och pappa var över igår på fika, vi sitter i soffan och pratar och han liksom bara TIRLLAR på golvet framför oss och visar magen och kurrar. There’s no cute control!

  1. @Trine: You are totally right, interesting point 🙂 Changing the colours like that is a bit like putting music to a movie; you instantly change the mood. The same image can look happy or creepy or sad depending on it. Huh… never thought of it from that angle before actually!

   Thank you for stopping by and have a great weekend!

 2. Jag tycker faktiskt bäst om bilden i färg – gillar kontrasten mellan det silvrigt grå, lila/vinröda detaljer och så de där fantastiska varma ögonen. Har f.ö. noterat att jag för närvarande är fascinerad av bilder med både varmt och kallt ljus – lustigt vilka saker man fastnar för, eller snöar in på…

 3. @mia: För att inte tala om den ytterligt rosa tungan 😉 Ja, varmt & kallt ljus i samma bild, det skapar veklrigen en effekt!

 4. Färgbilden är den jag gillar mest. Sixxten behöver sin färg. Btw, De länkade bilderna påminde om en jag tog på dig för länge sedan. 😉
  //John

  1. @Lania: Aw thanks! I think it gives it a certain something but I can’t put my finger on what. Just seeing him in that tint seems to enhance his yellow eyes

Comments are closed.