Vad Man Kan Göra

Naturkatastrofer av denna magnitud är väldigt svåra för mig att greppa. Jag har aldrig varit med om någon. Jag ser bilderna på TV, ser hur hela städer sveps bort, ser hur kärnkraftverket exploderar, om och om igen, känner mig helt kall i magen. Man blir ju livrädd. Och det verkar inte vara över ännu.

Jag kan inte tänka mig vilken enorm skräck och ovisshet många invånare i Japan lever i just nu. Man kanske inte kan hjälpa så mycket, men man kan hjälpa så gott man kan. Här är några sätt:

Röda Korsets sida om tsunamin i Japan kan du få information samt ge en gåva till katastrofhjälpen via webben. Pengar som doneras de närmaste dagarna kommer att gå till hjälparbetet kring denna katastrof. Du kan även SMS:a AKUT till 72900 och därmed skänka 100 kronor, som sedan debiteras på din telefonräkning.

 

Läkare utan gränser har även de en sida för gåvor, och de bidrar med löpande information kring deras arbete.