Nyheter med extra allt 2011

Satte mig i soffan med intentionen att spalta upp mitt kommande år. Jag är dock en prokrastinatör av rang så jag började istället surfa runt på olika nyhetssidor (den trådlösa uppkopplingens förbannelse). Alla vanliga rubriker om dieter och nyårslöften lyser dock med sin frånvaro, istället kan man läsa om gruvliga nyheter om tåg som krockat, skådespelare som brunnit inne, en kvinna som blev kvarglömd och dog på ett slott och jetplan som exploderat (en god och glad nyhet är dock den om Anna Troberg. Heja!).

På DN.SE översätts rubriken ”Sverige har en central roll i internetkriget” i den engelska sammanfattningen till ”Sweden has a central role in cyber warfare”. Är det bara jag som tycker att kontexten i de båda inte riktigt överensstämmer?

Vidare sias det om nyhetsåret 2011, om Slussen, nya partiledare och språkrör och filmcensur. Man kan klicka sig vidare och läsa om saker att hålla koll på inom olika kategorier; politik, ekonomi, terrorism. För nu ska kampen mot terrorn ta nya former.

För, som vi nu borde förstå, så är Sverige inblandat i Cyber Warfare, så nu jävlar…

Jag vet inte vart jag vill komma med detta inlägg, jag blev bara så trött av alla tunga rubriker och sedan siandet om mer elände.Det känns som om sensationsjournalismen har fått vatten på sin kvarn och nu ska här minsann skrämmas upp folk så att allas förutfattade meningar blir ännu starkare.

Jag blev bara så tröttmössa. Det är nog dags att at tag i det där spaltandet i alla fall, se vad jag själv kan få ut av detta år. Leve den individuella bubblan!

2 Replies to “Nyheter med extra allt 2011”

  1. Ja, ibland vill man bara kunna gömma sig ifrån allt vad nyheter heter. 😛 Flytta ut till en koja i skogen och bli ett med naturen, kanske känna lite mossa under fötterna. Slippa stressa, slippa rädsla, slippa tänka. Bara vara. Tröttmössa – bra ord!

Comments are closed.