Mellan

Mellandagar! Julhelgen är över med all lust och gamman; familjerna samlades, maten blev lagad och uppäten, klapparna öppnades, sen sov man gott och nu inväntas nyårsafton. Jag har hunnit klämma in både en svensk och en engelsk jul under helgen som varit. Mammas sill var helt gudomlig som vanligt, liksom den varma brysselkålssalladen med getost, och det efterlängtade marshmallow-i-magen ögonblicket infann sig hemma i mammas och pappas nya lägenhet, med föräldrar, bror, svägerska och mormor. Vi tittade på bilder från året som gått och öppnade julklappar i godan ro. Dagen efter lagade jag och Jed en engelsk julmiddag till hans föräldrar, som var på besök i Sverige. Det gick över all förväntan!

Jag tror att pappa blev glad för de inramade fotona av honom och mig när vi båda har kameran i högsta hugg, och jag tror att mamma blev glad för fotoalbumet med bilder och minnen från Italienresan. Jag blev i alla fall överlycklig när pappa och mamma gav mig en bok om digitalfoto och en fotokurs! Jag tänkte jag skulle gå en kvällskurs på medborgarskolan i februari (någon som har lust att haka på?), en grundkurs så att jag får en trygg och bra grund att stå på. Som det är nu experimenterar jag hej vilt och ibland går det riktigt bra (ibland går det mindre bra, hehe). Jag skulle vilja förstå mer hur det faktiskt FUNKAR, inte bara veta hur man ska göra.

Jed, min kärlek, överraskade mig med ett 8GB minneskort och två nya objektiv, ett 50-millimeters och en enkel zoom. Vilken revolution, vilken skillnad från min kit lins! Jag vet inte hur klokt det är att skämma bort mig så mycket, men jag måste bara säga att plötsligt fick hela upplevelsen gällande fotografering en helt annan dimension. Jed, hans föräldrar och jag promenerade runt på Skansen igår, så jag fick ju genast ett bra tillfälle att testa båda objektiven.

Det är faktiskt en himla skillnad när man, istället för att ta en bild på en snöig hage med lite kvistar och något brunluddigt som eventuellt kan vara ren lång borta i bakgrunden, kan ta en bild på en snöig nos och ett par klara svarta ögon som plirar upp från en snödriva.

Nu vill jag bara fota. Och experimentera. Och gå fotokurs. Och skriva ut fina bilder. Och pyssla ihop fotoalbum. Och spela lite dataspel. Fritid, tack? När jag var en liten tös var det detta mellandagarna var till för: att lyckligt leka med alla sina julklappar och gå runt hemma i pyjamas. Ibland är det bra trist att växa upp.

7 Replies to “Mellan”

    1. @Janne: Japp, 2010 var upptakten, 2011 blir Year of the Photo Frenzy!

      @Mia: Ja ja! Kolla om du tycker det låter bra, jag tänkte gå en av deras baskurser, någon gång i februari 🙂

  1. Vilken fin och mysig jul du och Jed har haft! ^____^ Ser fram emot att se alla dina nya bilder! Jag skulle också vilja gå nån fotokurs, men jag har ju inte min digitala systemkamera än. Vet inte om jag kommer kunna skaffa en detta år. Annars är foto väldigt kul, önskar precis som du att man visste mer.
    Haha, ja jag säger detsamma! Myspyjamas och leka med sina klappar, det var mellandagarna (och jullovet) det! Nu är det jobb istället. Oh well. 🙂

Comments are closed.