En cykelrelaterad post

Jed hjälpte mig att pumpa däcken på min cykel. Eller, först hjälpte han mig att hitta en cykelpump. Sen hjälpte han mig att förstå hur de olika munstyckena passade till olika ventiler och vilket som passade bäst till min. När jag ändå inte fick det att funka hjälpte han mig att pumpa däcken. Tålamod på en skala?

Så nu har jag börjat cykla till jobbet igen, och det förtjänar ett WOHOOO och ett HELL YEAH! Jag provcyklade lite och Jed sa: “Vad glad du ser ut”. Och det är jag. För jag älskar min cykel. För mig som varken har körkort eller bil och dessutom bor i en av världens vackraste städer är denna cykel en enorm frihet.

Det här är Folke:

Det finns en massa folk som älskar sina cyklar. En del skriver haikudikter om dem. Här är en hel sida med sådana! Den jag tyckte mest om hittade jag dock av en slump på ett forum någonstans:

The wind behind me
Water bottle is my friend
Watch that taxi door

Coney

Och så måste jag tillägga, ska vi leka “gömma cykel”?

2 Replies to “En cykelrelaterad post”

  1. Åh, så inspirerande. Jag måste påminna mig själv om att senast jag cyklade bland folk och trafik var för tjugo år sedan, cykla i Stockholm vore antagligen självmord.
    Men jag är så glad för din skull. HELL YEAH, var det. 🙂

    1. Oh, men vi har ju haft Stella Fare som har ordnat med cykelbanor överallt! 😉 Skämt åsido så finns det enormt många fina cykelbanor, det är överaskande sällan man måste ut och bråka med de hårda bilarna =)

      Weeeeh, jag är också glad! Allt känns ju bättre när man rör på sig!

Comments are closed.