Jag Hjärta Internet

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Vad skulle vi göra utan internet? (Ja, självklart bidrar internet till mycket hemsk, men jag personligen anser att internet är ett himmelsk shangri la som hjälper till att sprida kärlek och inspiration och en dag utan uppkoppling får mig att kallsvettas).

Jag jobbar extra i bunkern denna helg, och en söndagmorgon på jobbet är ganska lugn, man kan dricka sitt te och låta tankarna vandra en aning. Just denna morgon satt jag här med min halvliterskopp earl grey och letade efter bilder som skulle inspirera mig inför NaNoWriMo, jag har en vag aning om hur stadsmiljön ska se ut men jag ville hitta lite konkreta detaljer. Och hittar då en blog som skrivs av denne man:

I’m a hypercreative scholar, musician, writer, and artist, husband to Jenica, my wonderful wife, father to Gunnar and Dacy, doctoral student at the University of Alberta, English instructor at The King’s University College and MacEwan College, as well as Game Master for a Steampunk Middle Earth Roleplaying Campaign.

Och det gjorde mig glad. Och att läsa hans blogg gör mig glad. Så nu finns han med på min lista. Jag vet inte, jag svamlar, men vad jag vill ha sagt är att jag tycker att det är så urbota roligt att oavsett vilka intressen man har i livet, om det så är att samla på vykort på prickiga grodor, så kan man ge sig fan på att det finns fler där ute i världen som gör det, och om det så är någon som bor i minsta staden i Alaska och på en kobbe i Ålands skärgård (och har uppkoppling) så kommer de som är intresserade av det här ändå kunna upptäcka att de inte är ensamma, ändå kunna knyta an, ta del av varandras erfarenheter osv.

Hur skulle t.ex. en grej som  National Novel Writing Month, som startade i San Fransico 1999, med 21 deltagare, ha kunna växa och bli en internationell rörelse (med 120 000 deltagare förra året)?

Hur som helst, idag är “hitta inspirerande bilder som passar in i temat” dagen för mig. Och den stora koffeindagen, för jag är helt galet trött den här helgen. Jag känner att jag förbereder mig mycket mer i år än jag gjort tidigare, men jag har en tydligare idé i år. Tror jag. Jag får se, jag måste försöka sammanställa alla konstiga lappar och anteckningar jag gjort hitills (bara det är som en arkeologisk upptäcktsfärd med ett behov av en rosettsten).

Annars är jag helt för konceptet “No Plot, No Problem”. NaNoWriMo handlar inte om att skriva ett stort mästerverk i all hast, det handlar om att bryta ner sina murar, våga kliva utanför sin lilla låda och få tyst på den där självmedvetna, kritiska rösten inne i skallen som till och med är missnöjd med typsnittet.