Kvinnor Utan Män

Jag har haft en väldigt skön sommar då jag fått ovanligt mycket sol, ovanligt mycket färg och mycket semester. Men jag älskar att hösten är här. Folk är hemma nu, det är som att komma tillbaka från sommarlovet, mer liv och rörelse, mer saker som händer!

Hösten får mig alltid att vakna. Det behövs bara en enda morgon, den där första morgonen när man kliver utanför porten och luften känns krispig och färsk. Det är som att man haft fönstren stänga hela sommaren och ställer upp dem på vädring och plötsligt kan andas.

Man får en faslig lust att vara aktiv, helt enkelt, både socialt och kreativt.

Självklart kommer jag göra ett nytt NaNoWriMo-försök igen detta år. Hittills har jag aldrig lyckats. Men jag kommer aldrig sluta försöka!

Och så finns det saker att inspireras av! Som denna utställning av Shirin Neshat t.ex.

Den iranskfödda foto- och videokonstnären Shirin Neshat berättar om samhällets kontroll av den kvinnliga sexualiteten som maktvapen. Hennes storslagna och gripande episka drama handlar om okunskap och rädsla för sexualiteten, om tabun och förtryck.

Jag kommer definitivt gå, kommer du?