Saker man hittar

Frukostte och laptop, så börjar oftast min dag. Kolla mailen, kolla de vanliga hemsidorna, lite bloggar, Twitter… på med hörlurarna, in på last.fmblip.fm eller sr.se, beroende på humör. Glädjas över all musik man hittar. Glädjas över all gammal musik man hittar som man glömt bort. Mer te om det hinns med, som idag då jag är ledig.

Sitter och funderar på hur Internetberoende jag är egentligen. Jag är alltid uppkopplad hemma, alltid uppkopplad på jobbet. Internet tillhör helt enkelt min vardag. Men jag tröstar mig med att jag inte har någon fancy mobil som jag sitter och surfar med när jag är ute på stan eller umgås med vänner, och att jag sällan har behov av nätet när jag är på semester eller ute på landet, så det kanske inte är så farligt trots allt. 😉

Älskar att hoppa runt på nätet – ibland känns det som att hela nätet är en enda skattkarta och beroende på hur många steg du tar åt ena eller andra hållet så hittar du en liten skatt som du inte hade hittat utan ledtrådar och vägvisningar.

Som denna sida till exempel, Fifty-Two Stories, från Harper Perennial.

At Harper Perennial, where I work, we traffic in stories of all kinds. And we have a special fondness for the short story—self-contained, crystalline, newborn, perfect. This year we’re celebrating the thriving art of the story by sharing a new one every week: most of them new, a few of them classics, from authors you know and some you don’t, each of them treasurable in its language or wit or human insight. And we’d love to have you join us! Watch this space and enjoy.