God of goth and story

Jag kan ju aldrig låta bli att bli hooked på en bra berättelse, och det finns tre samtida författare som jag bara inte klarar mig utan: Philip Pullman, Charles De Lint och Neil Gaiman.De är liksom bara helt fenomenala.

Neil var min första kärlek av dessa tre och det var min kompis Linus som introducerade honom. Linus är en klok man med god smak, så, häpp, liksom.

Neil är inte bara en sjujäklars till berättare, han är också sjukt produktiv. Han skriver filmmanus och seriemanus och romaner och barnböcker och radioteater och förord och noveller OCH bloggar och twittrar konsekvent. Hur han hinner med allt detta vet nog ingen, jag misstänker ju att han har ett litet skrymsle i en parrallell verklighet eller så som han gömmer sig i där tiden står stilla medan han jobbar. Eller så har han bara sån där så kallad självdisciplin.

Han har många fans. Många många fans och bra fans som skickar honom länkar och information från världens och nätets alla hörn (dessa mail hinner han också läsa. Hur? HUR?!) och han delar med sig av allt detta som folk tror att han kommer gilla på sin blog. Rena guldgruvan, med andra ord.

Man får tips som till exempel detta (jag är en sån sucker för covers, och wow, när hon liksom glömmer bort att hon är filmad och bara njuter av taxituren och sjunger på som…)  :

http://www.blackcabsessions.com/sessions.php?id=1225319732&sort=chronological

och detta (hjälten! Måååååste se till att hitta hans film om Oscar Wilde)

http://twitter.com/stephenfry

Jag har läst Graveyard Book nu förresten 🙂 Yeeeeesh. Och de som inte sett Mirrormask eller Neil’s kortfilm om John Bolton bör snarast se till att få detta gjort.

Linus har min John Bolton DVD. Jag måste höra mig för vad han tyckte, muhahahh. *nördar mig*