Liten täppa

Någon gång skulle jag ju vilja flytta till något större, och då kan man ju inte låta bli att drömma lite om lite prunkande grönska runt knuten. Vart den drömmen kommer ifrån vet jag inte riktigt, jag kan ju inte ens hålla en krukväxt vid liv i vår lilla lägenhet. Men så har jag ju växt upp i en familj som haft trädgård både hemma och ute på skäret, växthus på baksidan, potatisland, äppelträd och krusbär. Lilla mormor som sitter på en stol och repar vinbär. Älskade mamma som pekat på allt som växer i trädgården och köpte mig en mini-jasmin. Kära pappa som klippt gräset och sett till att vi kunna springa barfota överallt.

För mig är det den yttersta frihetskänslan att kunna öppna ytterdörren och kliva ut barfota i trädgården. Och ja, jag har blivit helt hussjuk. Är det konstigt att man drömmer då? 😉 Idag drömmer jag om vit luktärt, pioner och ranunkel.

Ända sedan vi bestämde oss för att börja leta efter hus har jag haft lite svårt att sova. Dels för att det har varit så varmt, dels för att jag ritar upp intressanta objekt i huvudet och inreder dem. Ack, det kommer säkert bli som när jag försöker rita eller måla något. Jag vet hur jag vill att det ska se ut men det kommer inte ut rätt på pappret. Under tiden slösar jag pengar på inredningstidningar och trädgårdstidningar. Something might rub off…