Stegvis

Mamma beställde stegräknare till oss efter midsommar, vi bestämde att vi skulle försöka tillsammans. Första dagarna var en riktig ögonöppnare. Rent krasst ser det ut så här en vanlig dag för mig:

  • Jag går hemifrån till tunnelbanan
  • från tunnelbanan till bussen
  • från bussen in till jobbet

Detta på i snitt 1500 steg.

Sedan sitter jag på min arbestplats i ca 12 timmar. Eventuellt hinner jag ut en liten sväng på lunchen, vilket kan generera typ 1000 steg till om jag har tur. Mina arbetsuppgifter innebär att jag i stort sett inte kan resa mig på hela dagen förutom när jag måste gå på toaletten.

Och så hem igen. 1500 steg. 2500 om jag tar en runda på Vivo också. Och så trampar man ju runt lite hemmavid.

Så jag går har i snitt gått ca 5000 per dag! Och så har jag undrat varför jag gått upp så mycket i vikt sedan jag började här…

Nåväl, mamsen och jag har nu bestämt oss för att gå 12 000 steg per dag, så jag har fått lägga om mina rutiner. Istället för att gå hemifrån 06:15 går jag hemifårn 05:55 och byter ut bussresan mot en promenad över västerbron till och från jobbet.  Inte svårt så här i busstrejkstider i och för sig 😉

Igår gick jag 13200 steg! Heja mig!